Actualitate

Antonescu se substituie Justiţiei: Vosganian este nevinovat!

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că îl consideră nevinovat pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, suspectat de complot şi subminarea economiei naţionale, pentru că a văzut în dosarul acestuia "o înşiruire de interpretări şi supoziţii" şi nicio dovadă concretă.

Crin Antonescu a fost întrebat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează acuzaţiile aduse ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

"Nu pot aprecia momentul, nu poate spune nimeni unui procuror când să îşi finalizeze cazul. Nu am comentarii în legătură cu momentul, dar am comentarii cu privire la conţinutul, cu acuzaţiile şi cu ceea ce nouă, ca senatori, ne-a fost prezentat. Îl consider, până văd eu ceva concret care să îl incrimineze şi până când o instanţă ar spune contrariul, îl consider nevinovat pe Varujan Vosganian. Am văzut în dosar o înşiruire de interpretări şi supoziţii, nu am văzut o dovadă concretă, o înregistrare de vreun fel, nu am văzut nimic, nici măcar vorbindu-se despre Vosganian. Ca atare, toate acestea mă fac să cred cu tărie în nevinovăţia lui Varujan Vosganian", a spus Antonescu.


Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, luni, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Solicitările au fost trimise Senatului şi şefului statului de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urma cererii primite de la şeful DIICOT.


Dosarul în care DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Videanu şi Vosganian este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter