Actualitate

Antonescu, de acord cu Băsescu în privinţa eutanasierii câinilor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, referindu-se la problema câinilor fără stăpân, că "este mai logic" ceea ce a propus Traian Băsescu, respectiv adoptarea unei OUG, apreciind că astfel "măcar o luăm pe o cale", în opinia sa referendumul propus de Oprescu fiind inutil.

Antonescu a susţinut, într-o conferinţă de presă, că, în ordinea priorităţilor bugetare, rezolvarea problemei câinilor de pe străzi trebuia să fie primul obiectiv al autorităţilor locale, înaintea curăţeniei sau a plantării florilor.

"Ce vom vota noi nu are nicio legătură cu debandada câinilor vagabonzi în stradă", a susţinut liderul PNL, referindu-se la propunerea făcută de către primarul Capitalei, Sorin Oprescu, privind organizarea unui referendum.


Antonescu a mai spus că pentru el este dificil să se gândescă cum va fi formulată întrebarea pentru un eventual referendum.

Liderul PNL a spus că, dacă întrebarea va fi "Doriţi să mai fiţi muşcaţi de câini?", cu siguranţă bucureştenii vor răspunde că nu doresc. De asemenea, dacă întrebarea ar fi "Doriţi să omorâm toţi câinii?", cu siguranţă sunt mulţi locuitori ai Capitalei care nu doresc acest lucru, a adăugat Antonescu.


El a spus că nu vede rostul referendumului, reprezentând, în opinia sa, doar "o întârziere şi o cheltuială degeaba".

"E mai logic ce a propus Traian Băsescu (...) Măcar o luăm pe o cale", a mai declarat Crin Antonescu.


Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, miercuri, că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia", precizând că a convocat o şedinţă de îndată a CGMB pentru vineri.

Astfel, referendumul local ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter