Actualitate

Boc a găsit soluţia pentru problema câinilor maidanezi: eutanasierea!

Primarul Emil Boc consideră că eutanasierea câinilor fără stăpân este cea mai potrivită soluţie pentru a scăpa ţara de câinii maidanezi. Câinii ar trebui omorâţi dacă după un anumit număr de zile nu îi adoptă nimeni din centrele de ecarisaj.

Cu toate că în Cluj-Napoca, autorităţile spun că situaţia câinilor fără stăpân este sub control, primarul Emil Boc este de părere că ar fi binevenită o lege care să prevadă eutanasierea acestor animale dacă nu sunt adoptate de nimeni. “În Cluj, în general situaţia este sub control, dar o soluţie mai bună ar fi binevenită: în primul rând luarea câinilor fără stăpân de către cei care doresc să îi îngrijească, iar dacă nu sunt luaţi, după ce stau un anumit număr de zile la adăposturile Primăriei, eutanasierea. Este o soluţie care se practică şi alte zone din lume. În primul rând trebuie să punem accent pe adoptarea câinilor, cu responsabilitatea precisă a proprietarilor, menţinerea lor în adăposturi atâta timp cât permite legea”, a declarat, astăzi, Emil Boc.

Primarul a spus că pe vremea cât a fost prim-ministru, PDL a propus o lege pentru eutanasierea câinilor maidanezi, dar nu a trecut de votul parlamentarilor. “Noi, PDL, ne-am dus cu o asemenea lege în Parlament, dar am fost lăsaţi singuri la vot. Ne-au părăsit şi partenerii de coaliţie şi opoziţia de atunci nu a votat legea care prevedea o soluţie rapidă de a rezolva problema câinilor fără stăpân. Sperăm ca acum să se reia această temă pentru că este inadmisibil să ajungi la victime umane pentru a rezolva o problemă.


Am susţinut acest proiect în calitate de prim-ministru, dar nu am avut susţinere, de aceea nu a trecut în Parlament”, a explicat Boc.

Situaţia câinilor fără stăpân a ajuns din nou în atenţia opiniei publice, după ce, recent, un copil de patru ani din Bucureşti a fost omorât de câinii maidanezi. Băiatul se afla în Parcul Tei împreună cu bunica şi cu fratele în vârstă de şase ani. Cei doi copii au intrat în curtea unei societăţi comerciale, printr-o gaură din gard, unde au fost atacaţi de câini. Bunica lor a început să îi caute la 40 de minute după ce a observat că cei doi copii lipsesc.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter