Actualitate

FOTO-VIDEO: INCREDIBIL: Carne în putrefacţie şi produse expirate de ani buni în brutăriile din Cluj

Inspectorii Protecţiei Consumatorilor Cluj au luat la purecat mai multe brutării din oraş. Ce au găsit la faţa locului i-a lăsat muţi de uimire şi pe aceştia.

Ingrediente expirate, amelioratori care nu sunt afișați pe reţetă, condiţii de depozitare necorespunzătoare, carne în putrefacţie, sunt doar câteva dintre neregulile găsite.

Comisarii Protecţiei Consumatorilor Cluj au controlat marţi mai multe brutării, într-o acţiune de supraveghere şi control în  producerea şi comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie. Inspectorii au verificat 20 de brutării, iar în peste 17 unităţi s-au găsit nereguli. Mai mult, o brutărie a fost închisă pentru că neregulile găsite de inspectori au fost nenumărate.


Pe lângă faptul că au găsit ingrediente care nu erau trecute pe etichetă, acestea erau şi expirate din 2010.

„În fişa tehnică a produsului există chestia asta sau nu există? Nu există în fişa tehnică produsul acela. Ştiţi că nu aveţi să introduceţi în pâine sau în orice alt produs pe care îl faceţi ingrediente expirate? Consumatorii clujeni trebuie să ştie exact ce consumă, trebuie să apară pe fişa tehnică”, le-au transmis comisarii OPC patronilor de brutării.


Altă brutărie, alte nereguli. În spaţiile de depozitare unde se ţine drojdia şi alte ingrediente specifice pentru fabricarea pâinii s-au găsit produse de origine animală intrate în putrefacţie.

„Cum să ţineţi produsele acestea, stricate, lângă drojdia bună? Vedeţi cum miroase?  Aici e carne stricată, aici e drojdie, pâine. Aşa ne facem noi treaba?”, au spus inspectorii OPC Cluj.


„Doar nu credeţi că le folosim la materia primă”, s-au apărat angajaţii brutăriei.

Mai mult, unele produse erau depozitate pe jos lângă cauciucuri. „Nu le lăsaţi lângă anvelope, anvelopele circulă pe toate drumurile”, au spus inspectorii.


Până acum amenzile pentru aceste unităţi se ridică la suma de 84.000 de lei.

 

abonare newsletter