Actualitate

Un clujean l-a atacat pe Mihai Lucan, doctorul care l-a operat pe Alexandru Arşinel

Un reprezentant al pacienţilor care suferă de insuficienţă renală a scris că rapiditatea cu care Alexandru Arşinel a primit un rinichi este suspectă. Emanuel Ungureanu care conduce Asociația pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta” și se ocupă de zeci de copii și tineri care fac dializă l-a atacat pe Mihai Lucan afirmând că transplantul de care a beneficiat Arşinel a fost influenţat de calitatea de persoană publică.

 Emanuel Ungureanu, presedinte Asociația pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta” Emanuel Ungureanu, presedinte Asociația pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta”

Actorul a stat doar trei zile pe lista de aşteptare la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj, el suferind vineri, 30 august, o intervenţie chirurgicală de transplant.

Într-o scrisoare deschisă transmisă lui Alexandru Arșinel, clujeanul își exprimă dezamăgirea față de actor, care a acceptat acest tratament „preferențial”, în timp ce alți pacienți așteaptă luni de zile sau poate chiar ani o nouă șansă la viață.


„Regret din toată inima că suferiți la fel ca prea mulți români de una dintre cele mai cumplite boli, insuficiența renală cronică care condamnă la o moarte lentă mii de concetățeni ai noștri. Am aflat cu bucurie împreună cu milioane de români, cărora le-ați înseninat viața cu prestațiile dumneavoastră de înaltă ținută artistică, că ați primit o șansă la viață prin bunăvoința unei familii care a hotărât să fie de acord ca o parte din corpul persoanei dragi trecute în neființă să trăiască prin dumneavoastră. Sunt totuși trist și extrem de dezamăgit domnule Arșinel de faptul că ați acceptat un tratament preferențial din partea unui sistem de transplant care ar trebui să ofere o șansă la viață pe criterii clare, transparente tuturor bolnavilor care au nevoie de un organ funcțional pentru supraviețuire. Dumneavoastră ați primit un rinichi la 3 zile după ce ați solicitat un transplant pentru că sunteți o vedetă și profesorul Lucan a decis că viața dumneavoastră este mai prețioasă decât a altora. Dacă aș fi părintele unuia dintre zecile de tineri cu insuficiență renală cronică care merg de trei ori pe săptămână cu salvarea la un centru de dializă  și stau țintuiți de un pat conectați la un aparat  timp de 4 ore chinuitoare v-aș întreba: De ce credeți că viața copilului meu, care are 21 de ani și care face dializă de 8 ani, este mai puțin importantă decât viața unui om de 70 de ani care nu a făcut nici măcar o zi de dializă? Eu cred că dacă aveați 70 de ani și nu erați un VIP, nu ați fi primit acel rinichi”, se arată în scrisoarea deschisă a clujeanului.

Directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", actorul Alexandru Arşinel, a fost supus, joi, unui transplant renal, operaţie efectuată cu succes de o echipă condusă de prof. univ. dr. Mihai Lucan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter