Actualitate

Construirea noului pod Traian va începe în primăvara lui 2014. Va avea patru benzi de circulaţie

Primarul Emil Boc a anunțat, astăzi, că au început demersurile pentru construirea a două noi poduri, după ce vor fi demolate cele vechi: Traian și Garibaldi. În această toamnă va fi organizată licitația pentru proiectare, iar anul viitor, licitația pentru execuție.

În urma concluziei formulată de expert, Primăria Cluj-Napoca a decis ca în locul actualelor poduri Traian și Garibaldi vor fi construite altele noi, de la zero. “Astăzi am finalizat tema de proiectare pentru noul pod, apoi în jur de 15 septemebrie va intra în proiectare pe SEAP în procedură de licitație publică. Ne-am orientat ca în realizarea celor două poduri să ne inspirăa din noul PUG. Astfel, Garibaldi va avea patru benzi, două piste de biciclete și trotuare. La fel va fi și podul Traian”, a declarat primarul Emil Boc.

După desemnarea câștigătorului pentru proiectare va urma licitația pentru desemnarea executantului lucrărilor. Durata de execuție este de 10 luni pentru Traian și șapte luni pentru Garibaldi. Realizarea lucrărilor va începe, cel mai probabil, în primăvara anului viitor. “Practic anul viitor putem începe realizarea lucrărilor, după organizarea licitației pentru proiectare și cea de construire. Primăvara să ne găsească cu el adjudecat și să începem lucrările”, a precizat primarul.


Potrivit conducerii Primăriei, realizarea podului Traian este extrem de complexă datorită magistralei de apă. Se are în plan realizarea și realizarea unei pasarele pentru pietoni.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter