Actualitate

FOTO: 2.000 de persoane, la tururile ghidate în Roşia Montană

Peste 2.000 de persoane au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la tururile ghidate gratuite în Roşia Montană organizate de compania minieră Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).

Inaugurate în vara anului 2011, circuitele se bucură de popularitate atât printre locuitorii zonei, cât şi printre vizitatori şi vizează obiective restaurate sau care urmează să fie restaurate odată cu proiectul minier, obiective industriale care ţin de fosta exploatare minieră de stat, precum şi o prezentare a tehnologiilor moderne propuse la Roşia Montană.

Cel mai popular tur ghidat a fost, şi de această dată, cel în galeria Cătălina-Monuleşti. Până în prezent, RMGC a pus la dispoziţie peste 17 milioane USD pentru cercetarea şi restaurarea patrimoniului cultural local şi va mai investi 70 de milioane USD pentru punerea în valoare a clădirilor şi construcţiilor din Roşia Montană, precum şi a descoperirilor arheologice de aici, în paralel cu dezvoltarea proiectului minier.


De un interes crescut s-a bucurat şi turul caselor restaurate din centrul istoric al Roşiei Montane. Vizitatorii au mai putut vedea cum arată un fost obiectiv industrial, cariera Cetate, cu lucrări desfăşurate la suprafață în perioada 1971-2006.

abonare newsletter