Actualitate

Amenzi pentru cei care lasă clădiri în paragină în staţiunile turistice

Persoanele care deţin proprietăţi în staţiunile turistice din România şi nu le îngrijesc ar putea fi amendate cu sume cuprinse între 100 şi 150 de euro pentru fiecare sută de metri pătraţi.

Cladiri in paragina, sursa foto amfostacolo.ro Cladiri in paragina, sursa foto amfostacolo.ro

“Lucrăm la un proiect şi dorim ca cei care deţin spaţii în staţiunile turistice, dar care sunt lăsate în paragină, să fie amendaţi. Vor avea la dispoziţie 12 luni să îşi pună la punct aceste spaţii, în caz contrar vor fi amendaţi. Ori îşi vând spaţiile, ori le refac”, a declarat, astăzi Maria Grapini, ministrul Turismului, citată de Mediafax.

Amenzile propuse sunt de 150 euro pe zi pentru fiecare 100 mp pentru xonstrucţii şi 100 de euro pe zi pentru spaţiile adiacente construcţiei.


Grapini a mai spus că i-a venit această idee după ce a vizitat mai multe staţiuni din România, care se află într-o stare deplorabilă. “Am vizitat mai multe staţiuni turistice din România care se află acum într-o stare deplorabilă. Am fost recent la Borsec. Acolo fiecare vilă este cumpărată şi abandonată. E o tragedie. Trebuie să redăm turismului ceea ce este al turismului. Băile Herculane este în aceeaşi situaţie. Din păcate administraţia judeţului nu a făcut nimic pentru turism în Caraş-Severin. Nu se poate să ne pună alţii cu cascada Bigăr în topuri şi noi să nu o evidenţiem”, a spus Grapini.

Ultimele Stiri
abonare newsletter