Actualitate

RATUC a ANULAT amenda de 100 de lei primită de un tânăr care circula fără bilet

Horia Mogoşan, tânărul sancţionat contravenţional cu 100 de lei după ce a fost prins circulând fără bilet pe mijloacele de transport din Cluj-Napoca de Sfântă Mărie deoarece casele de bilete erau închise, a primit vineri dimineaţa un răspuns din partea conducerii RATUC prin care era informat că amenda i se anulează.

sursa foto: click.ro sursa foto: click.ro

“Prin prezenta vă comunică faptul că regretăm cele întâmplate. Din considerente economice fiecare chioşc de bilete are stabilit programul de funcţionare. În zilele lucrătoare sunt deschise 86 de puncte de vânzare a legitimaţilor de călătorie, în zilele de sâmbăta 50, iar duminica 40.  În zilele nelucrătoare fluxurile de călători sunt foarte mici şi în acest context costurile depăşesc veniturile. Progamul de funcţionare a punctelor de vânzare este afişat pe site-ul unităţii www.ratuc.ro. Recomandăm pe viitor  procurarea cu anticipaţie a legitimaţilor de călătorie. Transportul în comun din municipiul Cluj-Napoca este într-o continuă modernizare. Sperăm că odată cu implementarea sistemului de ticketing aceste aspecte negative să fie eliminate. Modul de achiziţionare al legitimaţilor de călătorie va fi simplificat prin instalarea automatelor care vor funcţiona non-stop. Ca urmare a contestaţiei, procesul – verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat”, este răspunsul celor de la RATUC.

“Consider anormală o astfel de măsură în condiţiile în care nu am avut cum să procur bilet înainte de urcarea în mijlocul de transport. Cu atât mai mult mi se pare anormal că într-o zi în care majoritatea persoanelor sărbătoresc şi nu merg la serviciu să nu aibă posibilitatea de achiziţionare a biletelor pentru mijloacele de transport în comun. Când am ajuns în staţia de la Agronomie am constatat că este închisă casa de bilete, fără să fie afişat că astăzi nu lucrează sau că există un alt punct alternativ pentru zilele de sărbătoare de unde să se poată achiziţiona un bilet de călătorie. În consecinţă, neavând cum să procur un bilet, eu fiind din Deva şi locuiesc în Cluj numai din luna iulie, nu cunosc sistemul de transport în comun, am urcat în troleul 6, considerând că este perfect normal să circul aşa, condiţiile de achiziţionare a biletelor nefiind puse la dispoziţia mea de către operatorul de transport", preciza, ieri, Horia Mogoşan.


Acesta mai spune că în Piaţa Mărăşti a fost controlat de angajaţii RATUC, dat jos la următoarea staţie, şi pentru că nu avea bilet, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 100 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter