Actualitate

Boc despre incompatibilitatea lui Şurubaru: “Nu sunt în cauză să mă pot pronunţa”

Primarul Emil Boc a declarat astăzi că nu ştie dacă viceprimarul Gheorghe Şurubaru, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), a primit confirmarea şi a adăugat că nu se poate pronunţa cu privire la acest caz.

Emil Boc a precizat că Gheorghe Şurubaru va analiza dacă va ataca sau nu în instanţă decizia ANI. “Nu ştiu să fi primit confirmarea, dar va analiza decizia ANI şi va analiza dacă o va ataca sau nu în instanţă”, a declarat Boc.

Întrebat de jurnalişti, în cadrul unei conferinţe de presă, cum comentează situaţia în care se află viceprimarul Şurubaru, Emil Boc a declarat că nu se poate pronunţa. “Nu sunt în cauză ca să mă pot pronunţa personal”, a precizat primarul.


Potrivit unui comunicat al ANI remis marţi, Gheorghe Şurubaru s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2010 - 30 mai 2013, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca şi calitatea de administrator al SC Euro Divers SRL. Prefectura Cluj a înaintat încă din 11 iunie, secretarului Consiliului Local Cluj-Napoca propunerea de încetare a mandatului de viceprimar al lui Gheorghe Şurubaru, pe motiv de incompatibilitate.

În cadrul unei şedinţe de Consiliu Local din 11 iulie, Şurubaru şi-a dat demisia din funcţie pentru „a stinge un conflict”. El făcea referire la faptul că Mircea Jorj, preşedintele PSD Cluj-Napoca l-a reclamat la ANI pentru faptul că deținea și funcția de viceprimar și de administrator la firma proprie, fapt ce îl aduce în situația de incompatibilitate. Atât Prefectura Cluj cât și Mircea Jorj au solicitat demisia lui Șurubaru.


Tot în 11 iulie, imediat după demisia sa, primarul Emil Boc a convocat o şedinţă de îndată pentru alegerea unui nou viceprimar. Propunerea PDL a fost tot Şurubaru, el fiind reales în funcţie cu 14 voturi. Consilierii USL şi PPDD au lipsit de la şedinţă.

abonare newsletter