Actualitate

FOTO: Primăria cumpără 10 troleibuze noi. Patru au fost puse deja în circulaţie

Patru troleibuze noi au început să circule astăzi în Cluj-Napoca. Sunt mijloace de transport de ultimă generaţie, dotate cu camere video pentru prevenirea actelor de vandalism.

Primarul Emil Boc şi directorul RATUC, Liviu Neag au testat astăzi unul din cele patru troleibuze noi cumpărate de Primărie. Autorităţile locale au în plan să mai cumpere alte şase troleibuze noi.

“Din cele 10, patru sunt deja în circulaţie. Sunt troleibuze de ultimă generaţie, cu toate dotările europene în materie: aer condiţionat, camere de luat vederi intern şi extern pentru prevenirea actelor de vandalism, podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi sau cu nevoi speciale, capacitate şi confort în interior, durată de utilizare 15 ani plus doi ani de garanţie, sistem de afişare cu LED, GPS, capacitate de 164 de călători, 42 locuri pe scaune, patru scaune cu accesibilitate uşoară pentru persoane de vârsta a treia sau cu dizabilităţi”, a declarat primarul Emil Boc.


Consumul energetic este cu 40% mai mic decât la cele vechi.

Liviu Neag a declarat că până în 15 septembrie va mai fi cumpărat încă un troleibuz nou.


“Vor fi în circulaţie cinci troleibuze noi până cel târziu în 15 septembrie, patru au fost puse în circulaţie astăzi. Astfel că la începutul anului şcolar vom avea în plus cinci troleibuze noi cu care credem noi că va îmbunătăţi şi confortul şi calitatea serviciului prestat de RATUC”, a precizat Neag.

Toate celelalte cinci trolee vor veni până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor.


Preţul unul troleibuz este de 1,9 milioane lei, toate sunt de fabricaţie franceză şi sunt asamblate la ASTRA Arad.

Caracteristile tehnice ale noilor troleibuze: raze de viraj mai reduse, manevrabilitate crescută, integrare mai bună în trafic, scaune ergonomice, design plăcut, accesibilitate pentru operaţiile de curăţare a vehiculului, materiale de acoperire de calitate, durată de viaţă crescută, sunt cu podea complet coborâtă, au rampă de îmbarcat cărucioare şi loc pentru cărucioare pentru persoane cu dizabilităţi, sistem de climatizare (încălzire, răcire, aer condiţionat, ventilaţie) atât pentru şofer cât şi pentru pasageri, este echipat cu şapte camere de luat vederi în interior (control şi limitare a actelor de vandalism) şi exterior pentru siguranţa circulaţiei, cu stocarea în memorie a imaginilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter