Actualitate

Pista de biciclete de pe malul Someşului, distrusă şi impracticabilă

Unele din puţinele piste pentru biciclete din Cluj-Napoca s-au deteriorat atât de mult încât sunt impracticabile pe anumite porţiuni. Primăria Cluj-Napoca promite 58 de kilometri de piste, însă până atunci se strică şi cele existente.

Pistele pentru biciclete devin impracticabile Pistele pentru biciclete devin impracticabile

Clujenii cer socoteală Primăriei Cluj-Napoca pentru starea în care se află pista de biciclete de pe malul Someşului, în ciuda faptului că utilizatorii pistei au cerut în nenumărate rânduri repararea acesteia. “Pista de biciclete de pe malul Someșului este deteriorată astfel încât devine impracticabilă pentru bicicliști pe anumite porțiuni. De asemenea, pista nu poate fi folosită ca la început de amatorii de role pentru că suprafața s-a degradat la puțin timp de la recepția lucrărilor, astfel încât cineva pe role nu poate ajunge de la Sala Sporturilor în Parcul Rozelor”, se arată într-o sesizare adresată primarului Emil Boc.

Cei care au întocmit sesizarea spun că au ridicat aceste probleme la începutul anului 2013 în cadrul unor dezbateri publice cu privire la bugetul orașului, dar după şase luni nu au primit un răspuns oficial “cu privire la legitimitatea ori lipsa de legitimitate a cererii unor investiții de reparații în locurile amintite”.


Bicicliştii cer Primăriei Cluj-Napoca să aloce fonduri pentru repararea pistei de biciclete, mai ales că a fost dată în folosinţă de puţin timp.

Autorităţile locale au în derulare proiectul Bike Sharing prin care vor fi amenajate piste pentru biciclete pe o lungime de 58 de kilometri în Cluj-Napoca, Floreşti şi Apahida. Termenul este însă destul de incert. Reprezentanţii Primăriei estimează că până la sfârşitul anului proiectul Bike Sharing ar putea fi încheiat, însă deocamdată nu s-a lucrat nimic la realizarea pistelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter