Actualitate

Consilierii PNL: Primăria va fi bombardată cu procese dacă se votează PUG-ul în forma actuală

Consilierii locali PNL constestă ultima variantă a PUG-ului şi solicită primarului Emil Boc să facă câteva modificări esenţiale privind dreptul la proprietate şi trafic. Ei ameninţă că nu vor vota PUG-ul în forma actuală.

Consilierii locali PNL solicită primarului Emil Boc transparenţă în ceea ce priveşte forma finală a PUG al oraşului astfel încât să fie rezolvate unele deficienţe. “Ne dorim ca acest PUG să fie transparent, să fie întocmit corect în spiritul şi beneficiul cetăţenilor. În acest scop am solicitat Primăriei mai multe documente, printre care un raport de la firma care elaborează PUG-ul privind fiecare sesizare primită de la cetăţeni, realizarea unei comisii de prerecepţie şi recepţie a PUG-ului”, a declarat Ioana Borza, consilier local PNL.

Potrivit consilierilor PNL, varianta finală a PUG-ului nu rezolvă problemele de trafic rutier. Ei consideră că ar fi trebuit inclus un plan de fluidizare a traficului cu propuneri concrete şi obiective multianuale. De asemenea, PUG-ul nu conţine un studiu de reglementare a reţelelor urbane.


Ceea ce este mai grav, PUG-ul încalcă dreptul la proprietate. “Acolo unde interesul public se suprapune cu proprietatea privată, prin PUG trebuie stabilite măsuri echitabile astfel încât să nu ne trezim ca după aprobarea PUG-ului municipalitatea să fie bombardată cu zeci de procese pe această temă”, spun consilierii PNL.

Ultima variantă a PUG-ului a fost publicată pe site-ul Primăriei în 1 iulie. PUG-ul ar fi trebuit votat încă de acum doi ani.  

abonare newsletter