Actualitate

Un clujean s-a ales cu mai multe răni după un accident de bicicletă pe Calea Turzii

Lipsa pistelor de biciclete din oraş este tot mai acută resimţită de clujeni care, astfel, sunt nevoiţi să circule pe carosabil sau pe trotuar. Un clujean a renunţat să se mai deplaseze cu bicicleta după un accident petrecut pe Calea Turzii.

sursa foto: ziarul orizont.info sursa foto: ziarul orizont.info

Clujean Cristian Titan povesteşte că accidentul în care a fost implicat a avut loc vinerea trecută. „Am avut vineri un accident cu bicicleta pe Calea Turzii. Mi-e frică să circul pe şosea aşa că am mers pe trotuar, dar a ieşit o maşină care a blocat trotuarul. Aveam casca, circulam cu viteză mică, şi totuşsi am cinci copci în barbă şi un os fracturat în ureche. Am petrecut toată ziua de vineri la UPU - ORL, neurochirurgie, maxilofaciale”, spune acesta.

El a cerut Primăriei Cluj-Napoca să amenajeze piste pentru biciclişti. „Vă rog să amenajaţi piste pentru biciclişti. E un oraş atât de aglomerat. De aceea vara aş prefera să mă deplasez cu bicicleta, nu cu maşina, dar văd că mult prea periculos. Luaţi în calcul amenajarea de piste pentru biciclişti”, mai spune Cristian.


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca i-au dat dreptate tânărului şi i-au transmis că se lucrează la un sistem de circulaţie pentru biciclişti. „Ne pare foarte rău pentru cele întâmplate, aveţi întru totul dreptate. Dezvoltarea unui sistem optim de circulaţie pentru biciclişti la nivelul întregului oraş este esenţial şi lucrăm pentru atingerea acestui obiectiv. În acest moment avem în derulare proiectul european "BikeSharing". Totodată, îmbunătăţirea infrastructurii, a condiţtiilor de trafic general şi a transportului în comun va contribui semnificativ la crearea unor condiţtii mai bune de trafic pentru biciclisti”, este mesajul municipalităţii clujene.

abonare newsletter