Actualitate

SUA au închis ambasadele din Orientul Mijlociu după interceptarea unor mesaje de ameninţare ale Al-Qaida

Statele Unite sunt în stare de alertă după ce mai multe mesaje ale unor înalţi responsabili ai Al-Qaida au fost interceptate, fiind considerate unele dintre cele mai credibile ameninţări la adresa ţării. În urma ascultării acestora, Washingtonul a luat duminică decizia de a închide peste 20 de reprezentanţe diplomatice din Orientul Mijlociu.

Michael McFaul, preşedinte al Comisiei pentru securitate internă a Camerei Reprezentanţilor, a subliniat că Statele Unite sunt în stare de alert evocând "una dintre cele mai credibile ameninţări şi cele mai precise pe care le-am văzut după 11 septembrie". Un atentat pare "iminent", a apreciat acesta pentru CBS., conform Mediafax.ro.

"Există un flux semnificativ ce evocă ameninţări, iar la acesta reacţionăm", a explicat pentru ABC generalul Martin Dempsey, şeful statului major american. Ameninţările cu atentate Al-Qaida vizează totalitatea intereselor occidentale, a prevenit acesta, adăugând că acestea sunt "mai specifice" ca tot ce acesta a văzut până în prezent.


Ţinta exactă nu este cunoscută, însă "intenţia este clară. Ideea este să atace interesele occidentale, nu doar americane", a declarat acesta în cadrul emisiunii "This Week".

Statele Unite au închis duminică cel puţin 25 de ambasade şi consulate din Orientul Mijlociu şi Asia, măsură urmată în Yemen de Franţa, Germania şi Marea Britanie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter