Actualitate

Au început restructurările la Guvern: 18 inspectori guvernamentali au fost daţi afară

Deciziile privind eliberarea din funcţie a 18 inspectori guvernamentali din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) au fost publicate, miercuri seara, în Monitorul Oficial.

Au început restructurările la Guvern: 18 inspectori guvernamentali au fost daţi afară Au început restructurările la Guvern: 18 inspectori guvernamentali au fost daţi afară

În fiecare caz se precizează că decizia a fost luată având în vedere prevederile ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea functionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor, conform Agerpres.ro.

Este vorba despre Hura Gheorghe, Cynthia Carmen Curt, Adrian Radu, Costel Marian Dima, Horvath Levente-Akos, Popa Dumitru, Dobrilă Niculina, Ladanyl Arpad Csaba, Achim Gheorghe, Rujan Cristinel Ion, Dragan Gabriel Vasile, Iuliana Lascu, Gheorghe Dobre, Diaconu Victorita, Platon Gavril Calin, Mircea Dragos Valentin, Constantin Adrian, Curduman Vasile. De la intrarea în vigoare a deciziei, cei 18 inspectori guvernamentali vor avea un preaviz de 30 de zile.


Restructurările au avut loc pe baza OUG 77/2013 care prevede desfiinţarea unor posturi vacante, dar şi faptul că toate instituţiile şi autorităţile publice pot ocupa prin concurs sau examen posturi conform principiului “unu la unu”, respectiv la un post ocupat devenit vacant un post ocupat.

Aproximativ 2.800 de oameni vor pleca din aparatul administrativ în perioada următoare, a declarat pe 9 iulie premierul Victor Ponta.


”O să plece vreo 2.800 de oameni în perioada imediat următoare, pe baza ordonanţei pe care am adoptat-o deja, cea cu desfiinţarea posturilor vacante şi cu anumite restructurări în autorităţile centrale”, afirma primul-ministru la RTV, răspunzând astfel la întrebarea dacă în perioadă următoare vor avea loc disponibilizări în aparatul administrativ central sau local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter