Actualitate

O postare privind vânătoarea de urşi bruni în România stârneşte indignare pe internet

O postare apărută pe site-ul de socializare Facebook, privind vânătoarea de urşi bruni în România "cu trofeul garantat" a atras miercuri numeroase comentarii din partea românilor, aceştia declarându-se indignaţi că acest lucru este posibil deşi există interdicţii legale.

Pe Facebook s-a semnalat existenţa unei oferte de vânătoare de urşi bruni pentru 4.500 de euro, preţ în care este inclusă şi cazarea, transportul, asigurarea şi permisul de vânătoare, postată de George Richmond Elliott, de la Hunting and Sporting Scotland Ltd, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit site-urilor mai multor televiziuni de ştiri o româncă i-a scris scoţianului, iar răspunsul pe care susţine că l-a primit a fost următorul: "Da, vom ucide toţi urşii voştri, toate păsările voastre din Delta Dunării, toţi cocoşii de munte, toţi mistreţii şi toţi cerbii. Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi".


Efectivele naţionale de urşi, lupi, râşi şi pisici sălbatice, estimate pentru 2013, în România, se apropie de 22.000 de exemplare, peste jumătate din total aparţinând speciei pisica sălbatică, iar peste 6.000 speciei urs brun, potrivit datelor oficiale făcute publice, miercuri, de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice. Statisticile au la bază concluziile unui raport întocmit de către Fundaţia Carpaţi, Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice şi Universitatea "Transilvania" din Braşov - Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere.

Etichete: postare facebook
Ultimele Stiri
abonare newsletter