Actualitate

Poliţistul bătăuş de la Câmpia Turzii va fi cercetat de superiori

Agentul de poliţie Nicolae Vălean din comuna Luna, acuzat că a bătut trei tineri în faţa unui club din localitatea Câmpia Turzii, va fi cercetat, iar plângerea penală depusă pe numele lui a fost trimisă spre soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Cluj, poliţistul face parte din Poliţia Judiciară, iar conform prevederilor legale plângerea a fost trimisă spre soluţionare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

„Având în vedere aspectele disciplinare sesizate, la 29 iulie şeful inspectoratului a dispus cercetarea prealabilă a poliţistului. După finalizarea cercetărilor se vor dispune măsuri legale, conform competenţei”, se arată în documentul citat.


Adriana Vornicu, purtător de cuvânt la IPJ Cluj, a declarat că la Poliţia municipiului Câmpia Turzii au fost depuse două plângeri penale privind pe V. Rareş Nicolae, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri şi alte violenţe şi vătămare corporală, respectiv o plângere penală privind pe Vălean Nicolae, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe.

„Din cercetările efectuate a reieşit că, la data de 28.07.2013, ora 03.30, în urma unor dispute mai vechi, O. Bazil, din comuna Luna, judeţul Cluj, a fost agresat de către V. Rareş-Nicolae, din Câmpia Turzii. De asemenea, suspectul l-a lovit şi pe B. Mihai Dan, din Câmpia Turzii, care încerca să îi acorde primul ajutor victimei. La faţa locului se afla şi O. Cristina Susana, care ulterior a depus plângere prealabilă privind săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe de către Vălean Nicolae, agent de poliţie la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj”, a precizat Vornicu.


Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Potrivit campia-express.ro, poliţistul a fost deranjat de faptul că fosta prietenă a fiului său, de care s-a desparţit în urmă cu 2-3 luni, era ţinută în braţe de către verişorul ei. Agentul Vălean împreună cu fiul său s-au apucat să-i care pumni tânărului. După ce l-au lăsat aproape în comă, nici fata (minoră) nu a scapăt. Agentul i-a aplicat și acesteia o mică corecție.

Potrivit sursei citate, poliţistul Nicolae Vălean ar mai fi bătut un al treilea tânăr care a avut curaj să sară în ajutorul victimelor. În urma incidentului, adolescentul a fost transportat la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială din Cluj-Napoca, iar diagnosticul doctorilor este următorul: ruptură de mandibulă, fisură de craniu, pometul drept zdrobit, globul ocular osos spart sus, jos şi în lateral.

Ultimele Stiri
abonare newsletter