Actualitate

Peste 130 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor fi concediaţi

Administratorul judiciar care se ocupă de Mechel Câmpia Turzii, după intrarea în insolvenţă, a anunţat, luni, conducerea sindicatului despre intenţia de concediere colectivă a 134 de angajaţi, aceştia urmând să primească preavizele în 29 septembrie, precum şi trei salarii compensatorii.

Peste 130 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor fi concediaţi Peste 130 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii vor fi concediaţi

Liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, luni, pentru Mediafax că actuala procedură de concediere colectivă declanşată este legală, în conformitate cu Codul Muncii.

"Am fost notificaţi, luni, de administratorul judiciar cu privire la intenţia de concediere colectivă a 134 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii, care îşi vor primi preavizele în 29 septembrie. De această dată, procedura de concediere este legală, în conformitate cu Codul Muncii. Angajaţi care vor fi trimişi în şomaj vor primi câte trei salarii compensatorii", a spus Pascu.


Potrivit acestuia, în perioada următoare va încerca să aibă o discuţie cu conducerea Mechel Câmpia Turzii şi cu reprezentanţii administratorului judiciar pentru a afla care este situaţia combinatului.

Administratorul judiciar al combinatului Mechel Câmpia Turzii, care a intrat în insolvenţă în 17 aprilie, a dispus la începutul lunii iulie disponibilizarea a 148 dintre cei circa 360 de angajaţi ai societăţii, măsura fiind considerată atunci "ilegală" de către sindicat.


 

Etichete: ioan pascu mechel
Ultimele Stiri
abonare newsletter