Actualitate

Un student susţine că a fost EXMATRICULAT pentru că n-a vrut să întretină relații HOMOSEXUALE la MĂNĂSTIRE

Un student de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia susţine că ar fi fost exmatriculat deoarece ar fi refuzat să întretină relaţii homosexuale într-o mănăstire la care a muncit. În replică, Arhiepiscopia Romanului a transmis că exmatricularea a survenit în urma comportamentului inadecvat al studentului.

Un tânăr din Alba susține că a fost exmatriculat pentru că n-a vrut să întrețină relații homosexuale în mănăstire Un tânăr din Alba susține că a fost exmatriculat pentru că n-a vrut să întrețină relații homosexuale în mănăstire

Potrivit Monitorul de Neamţ, Cristian Călin a primit de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, în 23 iulie, un document prin care i s-a comunicat exmatricularea, din cauza faptului că PS Ioachim Băcăuanul, Arhiereul Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului, i-a ridicat binecuvântarea fără de care un tânăr nu poate deveni preot. 


Cristian Călin a povestit presei că la Mănăstirea Calapodeni au loc orgii homosexuale: „Mi s-a explicat că asa a hotărât Prea Sfintitul. Eu îmi explic decizia ca fiind legată de o întâmplare din timpul vacanţei de Paşti, când am sunat-o pe maica Tatiana de la Mănstirea Palincea, Bacău, rugând-o să mă primească ca muncitor timp de două săptămâni pentru a câstiga un ban.


Provin dintr-o familie cu posibilităti materiale reduse şi nu mai aveam bani să mă întorc la Alba Iulia. Am fost trimis la Mănăstirea Calapodeni, de la Podul Turcului. Aici am fost primit de staretul Parfene Pahome. După ce am ajuns acolo mi s-au făcut tot felul de propuneri de ordin sexual. Am mers la facultate şi am crezut că este doar o ispitire canonică. M-am prezentat la duhovnicul Florin Parasca, care mi-a atras atenţia în timpul sfintei taine a spovedaniei să fiu atent de ceea ce se întâmplă în rândul monahilor. Mi-ar place să cred că nu în toate mănăstirile noastre se întâmplă la fel. Aş vrea să cred că este un caz izolat“, s-a plâns studentul exmatriculat. 

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului, preotul Constantin Gherasim, a afirmat că ridicarea binecuvântării arhieresti a fost motivată de un comportament inadecvat.

„În ceea ce priveste situaţia studentului Cristian Călin vă putem preciza doar faptul că acestuia i-a fost ridicată arhiereasca binecuvântare de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia, din cauza comportamentului verbal violent, impropriu si inadecvat unui fiu al Bisericii si din cauza calomniilor aduse clerului monahal din eparhia noastră, dar si din cauza numeroaselor tulburări provocate în obştile monahale pe care acesta le-a tranzitat de-a lungul timpului“. 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter