Actualitate

FOTO 240 de camioane cu arbori au ajuns la Cluj-Napoca pentru amenajarea parcului din Gheorgheni

Spaţiul verde din vecinătatea Lacului de Vest se află în plin proces de reamenajare. Peste 40 de autotiruri cu arbori spectaculoşi şi 200 de camioane cu sol ecologic fertilizat au ajuns la Cluj-Napoca, în cadrul proiectului dezvoltat de compania Iulius.

Aproximativ 130 de arbori maturi, cu vârste de peste 25 de ani şi înălţimi între 6 şi 11 metri, au fost aduşi din Italia pentru a înfrumuseţa priveliştea din Iulius Parc. Pentru transportul lor au fost necesare 40 de autotiruri, alţi arbori fiind aşteptaţi să ajungă în următoarea perioadă. Printre speciile de copaci care au fost deja plantaţi în arealul aflat în amenajare se numără: fagi, stejari piramidali, stejari de mlaştină, cedri, carpeni, tei, pruni şi pini. Arborele emblemă al parcului va fi un impresionant fag roşu, care atinge 11 metri înălţime, are circumferinţa de peste 2 metri şi o greutate de 8 tone.

Specialiştii care lucrează la reamenajarea zonei verzi din vecinătatea Lacului de Vest au ales specii de plante care să se adapteze uşor la clima din Cluj-Napoca. Pentru a asigura condiţii optime de dezvoltare, au fost aduşi circa 4.000 de metri cubi de sol special, 100 % natural şi tratat cu produse bio, necesar refacerii rădăcinilor. Aproximativ 200 de camioane au asigurat transportul solului ecologic. În următoarea lună, vor ajunge la Cluj-Napoca şi autotirurile cu arbuşti, flori şi cei peste 10.000 mp de gazon. Concomitent, se lucrează şi la dotările pentru activităţile sportive şi cele de loisir.


Investiţia Iulius Group, de peste 500.000 de euro, presupune regenerarea peisagistică a spaţiilor verzi din proximitatea mall-ului, prin păstrarea şi toaletarea sălciilor existente, plantarea a aproximativ 2.000 de arbori şi arbuşti de mari dimensiuni, a 16.000 de arbuşti şi flori de talie mică şi a 10.000 de mp de gazon. În total, peste 50 de specii de plante vor oferi un spectacol vizual aparte în fiecare anotimp, frunzele şi florile conturând un mozaic de culori. Revitalizarea zonei presupune şi realizarea de alei de promenadă pavate, pistă pentru alergare, pistă pentru ciclism cu două sensuri, spaţiu de joacă pentru copii, pontoane şi debarcader.

Ultimele Stiri
abonare newsletter