Actualitate

Un primar din Cluj şi-a angajat fiul la Primărie. În plus, l-a şi promovat!

Un primar de comună din judeţul Cluj, care şi-a angajat şi promovat fiul la primărie, a intrat în vizorul Agenţiei Naţionale Anticorupţie (ANI) pentru conflict de interese.

ANI a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Petru Coldea, primarul comunei Mănăstireni, judeţul Cluj.

Petru Coldea a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de primar al Comunei Mănăstireni, a semnat atât dispoziţia de numire în funcţia de referent a fiului său, funcţie aflată până la data de 30 mai 2013 în subordinea directă a primarului, cât şi dispoziţiile de promovare a fiului său şi de acordare a gradaţiilor şi claselor de salarizare corespunzătoare tranşelor de vechime în muncă.


Astfel, Petru Coldea a încălcat dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru rudele sale de gradul I.

Ultimele Stiri
abonare newsletter