Actualitate

Medicii de familie nu vor distribui cardurile de sănătate

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu şi medicii de familie au ajuns la o înţelegere privind distribuţia cardurilor de sănătate ca urmare a refuzurilor repetate ale medicilor de a fi implicaţi în distribuirea cardurilor.

Card sanatate Card sanatate

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu secretarul de stat, Adrian Pană au avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei (SNMF) şi cu conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). În urma discuţiilor, părţile implicate au convenit ca medicii de familie să nu fie implicaţi în distribuţia cardurilor de sănătate.medicii de familie. “În acest sens, au fost lansate mai multe propuneri de distribuţie a cardurilor, CNAS urmând să hotărască cele mai potrivite variante pentru ca acestea să ajungă la pacienţi”, au precizat reprezentanţii Biroului de Presă al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, cele trei părţi au căzut de acord ca iniţializarea cardurilor din punct de vedere medical să fie realizată prin cabinetele de medicină de familie, urmând să se stabilească criteriile. În ceea ce priveşte cititoarele, acestea vor fi achiziţionate centralizat, prin licitaţie naţională, iar distribuirea şi plata se vor negocia ulterior.


Cardurile de sănătate vor fi distribuite populaţiei anul viitor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter