Actualitate

Uioreanu despre fisurile apărute la noua pistă a aeroportului: lucrările sunt de bună calitate

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, vineri, la o vizită pe şantierul noii piste a aeroportului clujean că lucrările efectuate sunt de bună calitate, iar fisurile apărute la unele dale au fost unele superficiale care deja au fost remediate.

“Este vorba de patru dale care au avut nişte fisuri superficiale. Din 2400 de dale cât conţine această pistă, la patru au apărut aceste fisuri. În parte, ele s-au remediat. Nu este nicio problemă, sunt fisuri absolut superficiale, din punctul nostru de vedere nu are rost să fie o spaimă, lucrările sunt de bună calitate şi oricum încă nu sunt recepţionate lucrările. Când vor fi recepţionate, toate deficienţele vor fi luate în seamă”, a precizat Uioreanu.

Presa a prezentat mai multe imagini cu noua pista a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, care a început să se degradeze, în ciuda faptului că aceasta nu a fost dată încă în  folosinţă.


Horea Uioreanu a dat asigurări că până în 15 octombrie lucrările la noua pistă de 2100 metri vor fi finalizate. “Undeva în 15 octombrie această mare investiţie, pista de 2100 de metri, va deveni funcţională. Vom avea cea mai modernă pistă, prima după 50 de ani. Exproprierile au fost încheiate, amplasamentul se va preda astăzi, noi suntem în grafic. Mai mult de jumătate din cei chemaţi să accepte preţurile pe care noi le-am oferit în urma expertizei au acceptat aceste preţuri”, a spus Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

Pe 16 iunie 2011, CJ Cluj anunţa că prima parte, de 2.100 de metri, a viitoarei piste de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca ar urma să fie construită de o asociere de trei firme, contra sumei de 137 de milioane de lei, în urma organizării licitaţiei. Costul total al pistei de 3.500 de metri ar urma să se ridice la 78 de milioane de euro. Pe 8 septembrie 2011 s-a dat startul lucrărilor de execuţie a noii piste a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, lucrări care trebuiau încheiate în termen de şase luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter