Actualitate

Mii de negative ale unor fotografii nepublicate cu Marilyn Monroe vor fi scoase la licitaţie

Câteva mii de negative ale unor fotografii nepublicate cu Marilyn Monroe urmează să fie scoase la licitaţie în cursul acestei luni, la Los Angeles, în cadrul unei colecţii cu un preţ de vânzare estimat la 300.000 de dolari, conform starpulse.com.

Aproximativ 3.700 de negative ale vedetei din "Some Like It Hot", realizate de fotograful Milton H. Greene, vor fi scoase la licitaţie la 27 iulie, împreună cu drepturile de autor aferente, astfel încât cumpărătorii vor putea printa şi folosi fotografiile în ce mod vor dori, potrivit Agerpres.ro.

Milton H. Greene a realizat peste 75.000 de fotografii cu celebrităţi în anii '50 şi '60, printre vedetele care i-au pozat numărându-se şi Faye Dunaway, în timp ce filma pentru "Bonnie & Clyde", sau Cary Grant şi Doris Day din "That Touch of Mink".

Licitaţia ce cuprinde fotografii şi negative cu diferite staruri, împărţite în 268 de loturi, va fi organizată de casa de licitaţii din Los Angeles Profiles in History.

"Este o licitaţie foarte, foarte importantă. Este ca şi cum scoţi la vânzare reţeta de Coca-Cola", a declarat proprietarul casei organizatoare, Joseph Maddalena.

Etichete: licitatie
Ultimele Stiri
abonare newsletter