Actualitate

Şeful Spitalului Militar din Cluj i-a rupt MANDIBULA unui alt colonel

Comandantul Spitalului Militar de Urgenţă din Cluj Napoca, colonelul Camilio Coste s-a pensionat "forţat" după ce a fost implicat în decursul timpului în mai multe scandaluri cu subalternii, unele dintre ele chiar şi violente, pentru care Instititul de Medicină Legală din Cluj a emis certificate medico legale.

Ultimul scandal în care a fost implicat şeful SMU Cluj, şi care a pus capac a avut loc în urmă cu patru săptămâni, într-un scandal imens la care au asistat fără voia lor directorul administrativ al SMU Cluj Napoca, colonelul inginer Nicolae Podar şi un alt colonel, trimis în control la Cluj, de către Direcţia Medicală din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

"Colonelul de la Bucureşti a venit într-un control pe linie de protecţie a datelor cu caracter secret din cadrul SMU Cluj Napoca. La finalul controlului, directorul administrativ Podar l-a invitat pe colonelul de la Bucureşti la masă, la un restaurant din vecinătatea SMU Cluj. Comandantul SMU, colonelul Coste a aflat de acest lucru şi a mers la restaurant unde a făcut un scandal uriaş pe motiv că cei doi îl lucrează pe la spate. A doua zi, colonelul Coste a intrat, subit, în concediu", spune un medic din cadrul SMU Cluj, citat de evz.ro.


După această poveste ţinută la secret, colonelul Coste a fost obligat să aleagă între demitere şi pensionare. A optat pentru a doua variantă, el fiind pensionabil de mai multe luni.

Noul comandant al SMU Cluj, colonelul Doina Baltaru a confirmat că vechiul comandant s-a pensionat. "De azi, eu sunt comandantul interimar al spitalului. E cazul să ne amintim de lucrurile bune. Eu nu plec urechea la bârfe şi nu ştiu ce s-a întâmplat", a spus, diplomat, noul comandant al SMU Cluj.


Problemele de comportament ale comandantului SMU Cluj, colonelul Camilio Coste nu reprezintă o chestie de noutate pentru angajaţii spitalului. În urmă cu doi ani, acesta s-a luat la bătaie, la propriu, cu un alt colonel, la microrevelionul organizat pentru angajaţii spitalului.

Incidentul nu a fost făcut public, fiind ţinut la secret de cei implicaţi dar şi de ofiţerii Direcţiei de Informaţii Militare care au fost informaţi, dar cu toate astea nu au fost luate măsuri.


În prima fază, cei doi colonei şi-au scos certificate medico legale dar mai apoi, fiecare dintre ei a preferat să nu mai depună plângere pentru agresiune la Parchetul Militar.

Colonelul Camilio Coste nu a putut fi contactat.

abonare newsletter