Actualitate

VIDEO: Un hacker român a conceput din închisoare un dispozitiv împotriva hackerilor

Într-un interviu acordat din închisoare, hackerul Valentin Boanţă, 33 de ani, se mândreşte cu ultima sa invenţie, un sistem de prevenire a fraudelor la ATM-uri despre care susţine că va preveni infracţiunile care l-au trimis pe el în spatele gratiilor, comentează site-ul midsizeinsider.com.

Un hacker român a conceput din închisoare un dispozitiv împotriva hackerilor Un hacker român a conceput din închisoare un dispozitiv împotriva hackerilor

Hackerul român a ispăşit până în prezent şase luni dintr-o sentinţă de cinci ani, pentru că a oferit unei bande de infractori dispozitive pe care aceştia le-au folosit pentru a masca echipamentele de copiere de carduri, care le-au permis să fure datele utilizatorilor şi să creeze ulterior clone, potrivit Agerpres.

Boanţă susţine că el nu a intenţionat niciodată să folosească gadget-ul singur şi că l-a creat pentru propriul amuzament. Cu toate acestea, hackerul a vândut dispozitivele infractorilor, ceea ce i-a atras condamnarea.
Boanţă a lucrat la noul proiect în perioada procesului, iar în prezent îşi promovează ideea din spatele zidurilor unei celule pe care o împarte alături de 5 hoţi în oraşul Vaslui.


Potrivit lui Boanţă, sistemul său ("Secure Revolving System", SRS) funcţionează la orice ATM. Odată instalat, el permite introducerea cardului bancar pe lat, ulterior cardul fiind rotit pentru a preveni copierea datelor cu ajutorul unor dispozitive ilegale. Sistemul roteşte din nou cardul, care este apoi returnat posesorului

Sistemul creat de Boanţă a fost sprijinit de MB Telecom, o firmă cu sediul în apropierea Bucureştiului, care a semnat un contract pentru a finanţa şi dezvolta proiectul. SRS este brevetat şi în acest an a câştigat un premiu la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva. Deşi nici inventatorul, nici partenerul său nu au spus cât va costa sistemul, ambii insistă că el va disponibil în viitorul foarte apropiat.


Potrivit biroului Ambasadei SUA la Bucureşti, hackerii români au sustras din conturile americanilor aproximativ un 1 miliard de dolari în 2012. În plus, compania Verizon a relatat că România găzduieşte a doua comunitate de hackeri ca mărime din lume, după cea din China.

Ultimele Stiri
abonare newsletter