Actualitate

VEZI câte locuri sunt disponibile anul acesta la UBB și care este modul de admitere

UBB Cluj are cele mai multe locuri scoase la concurs la examenul de admitere din acest an dintre toate universitățile din țară. Absolvenții de liceu vor susține examen de admitere la toate facultățile universității.

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) va scoate la concurs, pentru anul universitar 2013-2014, 4.891 de locuri la buget, aproximativ 10.000 de locuri în regim de taxă și aproximativ 3.000 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă.

Cele mai multe locuri sunt disponibile la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor care a scos la concurs 654 locuri. Urmează Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării cu 466 locuri și Facultatea de Geografie cu 410 locuri.


La nivel master vor fi scoase la concurs 3.470 locuri la buget, 4.699 locuri la taxă și aproximativ 1.000 locuri pentru învățământ cu frecvență redusă.

UBB are și trei specializări noi începând cu acest an universitar: două în cadrul Facultății de Litere, una la Facultatea de Buisness și 16 programe noi de masterat.


UBB Cluj are cele mai multe locuri scoase la concurs dintre toate universitățile din țară.

Perioada de admitere este 15-31 iulie. Calendarul admiterii poate fi consultat pe siteul oficial al universității.


Pentru admiterea în acest an universitar, facultățile din cadrul UBB au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoștințelor și capacităților cognitive ale elevilor. Toate facultățile vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită.

Tematica de concurs și bibliografia pentru probele scrise se găsesc afișate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăți.


Potrivit conducerii UBB, cea mai mare concurență este la Psihologie și Științele Educației.

Rectorul UBB, Ioana Aurel Pop a subliniat că anul acesta nu se mai intră exclusiv pe baza mediei de la bacalaureat și nu se mai ține cont de mediile din liceu. S/a introdus și un alt tip de probă: de exemplu la Fizică este un test scris care valorează 30%, media de la bacalaureat 30% și 30% rezultatele la un concurs de fizică organizat de facultate în fiecare an. La Teologie, media de bacalaureat are o pondere de 40% la care se adaugă un test.

Etichete: FSEGA
Ultimele Stiri
abonare newsletter