Actualitate

Cum va fi vremea în Transilvania, în următoarele două săptămâni

Transilvania va avea parte de temperaturi ridicate, de până la 28 de grade celsius dar şi de ploi în următoarele două săptămâni, conform Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, informează Mediafax.ro.

Tranislvania

Până în data de 11 iulie nu vor fi modificări importante ale temperaturilor diurne. La sfârşitul primei săptămâni a intervalului de prognoză însă, maximele vor scădea cu aproximativ 2 grade, până la medii de 24 de grade. În cea de a doua săptămână temperaturile cresc din nou, până la valori medii de 27...28 de grade în ultimele zile.


Minimele nocturne vor scădea uşor, de la aproximativ 15 grade în prima dimineaţă  până la 11...12 grade în intervalul 14 – 19 iulie. O noua tendinţă de creştere, cu 2...3 grade, se va resimţi la sfârşitul perioadei de prognoză.

Până în data de 17 iulie aversele însoţite de descarcari electrice, se vor semnala local, aproape în fiecare zi. După 18 iulie probabilitatea de ploaie va fi redusă.


La munte

Până în 12 iulie regimul termic se va menţine relativ constant, cu medii ale temperaturilor maxime de 17...18 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ 10 grade. Între 13 şi 16 iulie o uşoara răcire va determina o scădere de 2...3 grade, apoi valorile termice vor creşte din nou, astfel încât la finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime situate, în medie, în jurul a 20 de grade Celsius şi minime de 10...11 grade.


Vor fi averse şi descărcări electrice, la nivel local, mai ales în cursul după-amiezelor, pe tot parcursul perioadei de prognoză.
 

abonare newsletter