Actualitate

AFLĂ de ce a crescut promovabilitatea la Bac în judeţul Cluj, anul acesta

Anul acesta, 70,99% din elevii clujeni au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, faţă de 54,3%, anul trecut. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, simulările, subiectele diferenţiate şi inspecţiile au dus la creşterea promovabilităţii.

Valentin Cuibus, inspectorul şcolar general al ISJ Cluj consideră că simulările au avut un rol important în creşterea promovabilităţii de anul acesta faţă de anul trecut. “Primul dintre motive şi unul dintre cele mai importante se referă la simulări şi vă dau un exemplu: la simularea din decembrie 2012 procentul celor care aveau peste 6 a fost de 32,42%. La simularea din aprilie, procentul a urcat la 44,31%, iar la examenul propriu-zis procentul a ajuns la 70,99%”, a explicat Cuibus.

Potrivit şefului ISJ Cluj, a contat şi faptul că lucrările s-au întors la şcoală, au fost văzute de profesor, de părinte, de elev, deci s-au identificat posibilele cauze.


“Un alt motiv face referire la numărul enorm de mare de inspecţii şcolare care au fost făcute în special pe zona tehnologică, unde au fost mari probleme anul trecut. Au fost aproximativ 100 de inspecţii în zona liceelor tehnologice, orientate spre materiile de bacalaureat. Au fost introduse programe de remediere, copiii au făcut ore suplimentare şi ei au fost mai bine pregătiţi”, a mai spus Valentin Cuibus.

De asemenea, subiectele diferenţiate pe specialităţi au contat la examenul din acest an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter