Actualitate

UPDATE: ATENTAT CU BOMBĂ la Universitatea "Asachi" din Iaşi. În clădire ar mai fi plasate şi alte bombe

O explozie a avut loc, luni dimineaţă, într-o sală de curs a Facultăţii de Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnică "Gheorghe Asachi", în timpul examenului de licenţă, după ce un bărbat a intrat în sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care le-a detonat, fără a exista victime.

Sursa foto: dinorasulmeu.ro Sursa foto: dinorasulmeu.ro

UPDATE 11.45

Ministrul delegat pentru Învăţământ superior Mihnea Costoiu a spus că bărbatul a ameninţat că a lăsat alte bagaje cu material exploziv în săli din clădirea veche a facultăţii, care are corp comun cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza.


Ministrul a spus că Poliţia şi SRI fac cercetări la faţa locului, pentru că nu se ştie dacă afirmaţiile acestuia despre alte bagaje cu exploziv sunt sau nu reale.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vâjâiac, a declarat că un bărbat a intrat într-o sală de curs de la Facultatea de Telecomunicaţii, unde avea loc examenul de licenţă, având la el un rucsac în care se afla un dispozitiv exploziv improvizat, potrivit Mediafax.


Bărbatul a început să îi ameninţe pe cei din sala de curs, după care a detonat materialul exploziv.

În urma exploziei nu a fost rănită nicio persoană.


Doi dintre studenţii aflaţi în sală au reuşit să îl imobilizeze pe bărbat şi au sunat la 112, iar la scurt timp bărbatul a fost reţinut şi dus la Poliţie, unde este audiat la ora transmiterii acestei ştiri.

Potrivit sursei citate, în prezent se fac verificări pentru a se stabili identitatea bărbatului şi despre ce tip de exploziv este vorba.


Fascultatea de Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" unde a avut loc incidentul funcţionează în clădirea Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", corpul de clădire respectiv fiind evacuat, la faţa locului aflându-se poliţişti şi pirotehnişti.

 


 

 

 

 


 

 

Etichete: amenintare bomba
Ultimele Stiri
abonare newsletter