Actualitate

A doua tranşă de exproprieri pentru pistă ajunge mâine pe masa Consiliului Judeţean

Consilierii judeţeni vor vota în şedinţa extraordinară de mâine proiectul de hotărâre în care sunt precizate terenurile care vor fi expropriate pentru a doua etapă a construcţiei noii piste a Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca.

Proprietarii ar urma să primească, potrivit Proiectului de Hotărâre al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, peste 15,7 milioane de lei. Pentru cele 93 de parcele situate pe raza municipiului Cluj-Napoca a fost stabilit preţul de 68,70 lei/mp pentru intravilan arabil şi 8,80 lei/mp în cazul în care terenul e extravilan arabil, iar pentru parcela aflată în extravilanul comunei Apahida a fost stabilită o valoare de 0,40 lei/mp. În acest context suma totală necesară pentru plata despăgubirilor trece de 15,7 lei.

Sumele vor fi alocate din bugetul judeţului Cluj şi se consemnează într-un cont bancar deschis pe numele judeţului Cluj la dispoziţia proprietarilor de imobile.


80 dintre parcele ar urma să fie incluse în domeniul public al Judeţului Cluj şi administrarea Regia Autonomă Aeroportul Cluj-Napoca, iar celelalte 14 în administrarea Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter