Actualitate

UPDATE: Un avion a luat foc după o ATERIZARE RATATĂ. Două persoane au MURIT

Un Boeing 777 cu 307 pasageri la bord a luat foc pe aeroportul internaţional din San Francisco după ce a ratat aterizarea sâmbătă după-amiază, conform autorităţii federale a aviaţiei (FAA). Aeronava aparține companiei aeriene Asiana Airlines. Potrivit ultimului bilaț, două persoane au decedat în urma incidentului.

UPDATE Doi morţi şi 182 de răniţi -

Toţi pasagerii zborului 214, care venea de la Seul, au fost număraţi sâmbătă seara, au anunţat pompierii din San Francisco.


După ultima numărătoare oficială erau doi morţi, 182 de răniţi şi 123 de pasageri nevătămaţi. Avionului Asiana Airlines transporta 307 persoane, dintre care 16 membri ai echipajului.

"Coada avionului Asiana a lovit pista şi avionul a părăsit pista", a explicat în cursul serii Ministerul sud-coreean al Transporturilor, care a trimis la faţa locului o echipă formată din patru persoane pentru a inspecta carcasa avionului.


Cel puţin 10 persoane au fost rănite grav după ce avionul Boeing 777 al companiei sud-coreene Asiana Airlines a ratat aterizarea şi a luat foc pe aeroportul din San Francisco.

Spitalul general din San Francisco tratează opt adulţi şi doi copii, cu toţii aflaţi în stare critică, conform unui comunicat al spitalului.


Postul BBC News transmite în pagina electronică un bilanţ de cel puţin un mort şi 30 de răniţi, citând un diplomat sud-coreean.

Printre pasagerii aflaţi la bord se număra şi vicepreşedintele adjunct al companiei sud-coreene Samsung, David Eun, care a postat pe contul său de Twitter o poză cu epava avionului însoţită de mesajul "Tocmai m-am prăbuşit pe SFO. Coada s-a rupt. Majoritatea pasagerilor par bine. Eu sunt bine. Incredibil...". Acesta a mai adăugat "Pompierii şi echipele de salvare sunt peste tot. Evacuează răniţii. Nu m-am mai simţit aşa de la 9/11", conform mesajelor postate de Eun pe Twitter, citate de BBC News.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter