Actualitate

De ce a aruncat bătrâna în aer blocul din Floreşti?

Află ce a determinat-o pe femeia de 62 de ani să îşi arunce în aer apartamentul din Floreşti.

Femeia şi-a vândut fictiv apartamentul pentru a-i ajuta pe nişte tineri să facă un împrumut bancar, garantând cu casa ei. Din proprietar, ea a devenit chiriaş, apoi a fost ameninţată cu evacuarea.

Potrivit evz.ro, povestea care a dus la acest deznodământ a început în anul 2006, când Margareta Jula i-a cunoscut pe soţii Alexandrina şi Florin Petrea. Prietenia s-a legat atât de repede încât, în 2007, Jula a fost de acord să le vândă fictiv soţilor Petrea apartamentul în care locuia, pentru ca imobilul să poată fi girat la bancă pentru un împrumut de 40.000 de euro.


„Înţelegerea pe care am avut-o cu Alexandrina Petrea a fost aceea de a încheia fictiv contractul de vânzare- cumpărare pentru a le oferi posibilitatea de a obţine un credit de la bancă, conştientă de problemele financiare ale acestora, având în vedere că de mai bine de 10 ani ei locuiau în chirie, neavând o casă a lor”, a declarat femeia în faţa anchetatorilor.

După ce a aflat că noii proprietari ai apartamentului se poartă ca nişte stăpâni, Margareta Jula a cerut în justiţie anularea contractului, dar a pierdut procesul. Femeia a mai susţinut că nu a primit niciodată preţul de 20.000 de euro, care apare în contractul de vânzare încheiat la notarul public. „Nu am primit niciodată suma pe care soţii Petrea susţin că mi-ar fi plătit-o, pentru că intenţia noastră nu a fost nicio clipă de a vinde şi de a cumpăra”, a mai declarat femeia.


Ameninţată cu bătaia

Margarea Jula a mai spus că soţii Petrea i-au promis că o să aibă grijă de ea, dar că după ce a semnat contractul de vânzare, nici nu a mai fost căutată de aceştia şi că abia îi mai răspundeau la telefon: „Eram bolnavă şi bulversată de moartea soţului meu. Mi-am dat seama pe parcurs că am greşit, eroarea fiind aceea că nu am vorbit cu nimeni despre înţelegerea mea cu Alexandrina Petrea”. Relaţia dintre Margareta Jula şi soţii Petrea s-a tensionat şi mai mult după ce femeia, de frică să nu îşi piardă apartamentul, a mers la bancă şi a plătit câteva rate din împrumutul de 40.000 de euro. În momentul în care a mers la soţii Petrea acasă, pentru a găsi o soluţie la această problemă, Jula a spus că a fost ameninţată cu bătaia. „Soţul ei, când am fost la ei să ne înţelegem, m-a ameninţat că mă bate. Am fost să ne înţelegem cu ei ca să îşi plătească ratele, altfel existând riscul de a demara executarea silită pe apartament”.


Alexandrina Petrea se apără şi spune că vânzarea apatamentului a fost una reală şi că fosta proprietară a declarat, în faţa notarului, că a primit preţul întreg. „I-am şi permis să mai locuiască în imobil timp de doi ani”, a mai susţinut Alexandrina Petrea în faţa anchetatorilor. După perioada de graţie de doi ani, soţii Petrea i-au spus fostei proprietare că poate locui cu chirie sau, dacă nu va fi de acord, atunci va fi evacuată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter