Actualitate

RATUC cumpără până la sfârşitul anului 10 troleibuze noi

10 troleibuze noi vor fi achiziţionate în acest an de către RATUC cu sprijinul financiar al Primăriei. Anunţul a fost făcut de primarul Emil Boc la conferinţa de presă de astăzi.

„Am decis împreună cu RATUC ca în 2013 să achiziţionăm 10 troliebuze în municipiul Cluj-Napoca, practic înlocuindu-le pe cele vechi şi oferind clujenilor un spor de confort pe mijloacele de transport în comun. După ce am achiziţionat patru tramvaie, este şi rândul trolibuzelor să fie modernizate. Aceste troleibuze noi vor avea toate sisteme de climatizare şi anume încălzire, răcire, aer condiţionat, sistem de afişaj cu led-uri, camere de luat vederi în exterior şi interior cu sitem de stocarea  memoriei, pentru a limita actele de vandalism”, adetaliat Boc.
Potrivit primarului, RATUC-ul are un acord cadru pentru cumpărare de troleibuze încă din 2011, pentru fiecare troleibuz urmând să se plătească 1, 9 milioane de lei.
Boc a adăugat că sunt şanse şi pentru achiziţia de autobuze electrice. „Sperăm că şi proiectul pe fonduri elveţiene care să vizeze achiziţionarea de autobuze electrice să fie dus la bun sfârşit, noi am depus toate documentaţiile, în acest moment sunt în analiză la Ministerul Dezvoltării şi dacă nimic neprevăzut nu se întâmplă să achiziţionăm şi autobuze electrice”, a declarat Emil Boc.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter