Actualitate

ATAC LA KABUL: Un român a fost rănit şi un altul este dat dispărut

Un român a fost rănit şi un altul este dat dispărut într-un atac care a avut loc marţi la Kabul, în Afganistan, a anunţat Ministerul român de Externe, într-un comunicat. Potrivit poliţiei locale, în urma atacului şi-au pierdut viaţa cel puţin şapte persoane.

Un român a fost rănit şi un altul este dat dispărut într-un atac care a avut loc în Afganistan Un român a fost rănit şi un altul este dat dispărut într-un atac care a avut loc în Afganistan

Cei doi cetăţeni români fac parte din personalul civil şi sunt angajaţi pe bază de contract la o firmă internaţională ce deserveşte o bază logistică din capitala afgană, potrivit Mediafax.

Din informaţiile încă neconfirmate oficial, rezultă că unul dintre cetăţenii români a fost rănit şi se află acum sub îngrijire medicală, iar cel de-al doilea este dat dispărut.


Misiunea diplomatică a României se află în contact permanent cu autorităţile locale şi este pregătită sa acorde asistenţa consulară necesară, în baza competenţelor legale, precizează MAE.otrivit AFP, în atacul comis marţi dimineaţa la Kabul împotriva unei companii străine de transport care colabora ISAF, forţa NATO din Afganistan, au murit cel puţin şapte persoane.

"Patru paznici nepalezi, unul afgan şi doi civili afgani", au fost ucişi în urma atacului, a declarat şeful poliţiei din Kabul, Mohammad Ayub Salangi, precizând că toţi atacatorii, respectiv aproximativ trei persoane, au fost ucişi.

Etichete: afganistan
Ultimele Stiri
abonare newsletter