Actualitate

Douăzeci dintre supravieţuitori ai accidentului din Muntenegru, audiaţi de poliţişti

Chestorul de poliţie Viorel Vasile a declarat, luni, că au fost audiate 20 de persoane dintre supravieţuitorii accidentului din Muntenegru, ceilalţi nouă urmând să fie chestionaţi în momentul în care starea de sănătate le va permite.

Accident Muntenegru Accident Muntenegru

"Vă pot informa că, până în acest moment, dintre persoanele care au scăpat cu viaţă în urma accidentului din Muntenegru au fost audiate 20, iar celelalte se află într-o stare de sănătate pentru care medicii s-au pronunţat cu privire la amânarea intervievărilor", a declarat Viorel Vasile, şeful Direcţiei de Investigaţii Criminale (DIC) din Poliţia Română.

Acesta a mai spus că, începând de marţi, vor fi restituite o parte din bunurile persoanelor implicate în accident, care au fost găsite în prăpastie şi remise poliţiei de către autorităţile din Muntenegru.


"Îîncepând cu mâine (marţi, n.r.) dimineaţă, primele persoane vor fi invitate, le vor fi prezentate aceste obiecte şi le vor fi restituite. Doar acelea care sunt clar ale lor, urmând ca pe celalte să le restituim pe parcurs, şi doar cele care nu folosesc anchetei, pentru că s-ar putea ca unele dintre ele, cel puţin imaginile, să folosească anchetei şi atunci să mai dureze puţin", a precizat Vasile.

Întrebat dacă există imagini, şeful DIC spus că nu ştie. "Noi le-am primit sigilate, ele sunt sigilate în acest moment, vedem după ce desigilăm", a completat acesta.


Procedura restituirii se va desfăşura în incinta Jandarmeriei, acolo unde bunurile au fost depozitate şi păzite.

Un autocar cu turişti români a căzut într-o prăpastie de pe podul Grlo din Muntenegru, pe 23 iunie, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar ceilalţi 29 de pasageri fiind răniţi.


Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroşat uşor de autocar şi a fost rănit.

Trei persoane rănite în accidentul din Muntenegru sunt în continuare în comă, la o săptămână de la producerea tragediei, starea celorlalţi răniţi internaţi în spitalele Floreasca, Universitar, Elias şi Bagdasar-Arseni fiind în uşoară ameliorare, potrivit medicilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter