Actualitate

Câinele Kibo a vindecat un clujean care a fost paralizat timp de şase ani

Stefan Kabos din Cluj, unul dintre campionii parapantei din România a reuşit să se vindece cu ajutorul câinelui său, rasa Akita Inu, după un accident îngrozitor care l-a ţinut imobilizat timp de şase ani.

 În urmă cu 10 ani, bărbatul a căzut de la 200 de metri înălţime şi a rămas imobilizat. Ani la rând s-a luptat să supravieţuiască şi să dea un nou sens vieţii sale. Iar când credea că totul s-a năruit, a apărut cel mai bun terapeut: Kibo, un câine din rasa vechilor samurai, scrie stirileprotv.

Vindecarea a venit dupa şase ani de chin. Şi nu printr-o terapie sau vreun medicament salvator, ci cu ajutorul lui Kibo, cumpărat cu greu din Ungaria.


Kibo i-a schimbat total viaţa lui Ştefan Kabos. Soţia l-a părăsit în urmă cu mulţi ani, iar copiii îi sunt plecaţi departe. Câinele a umplut golul rămas chiar şi după ce nu a mai putut zbura.
Prietenii instructorului povestesc că omul s-a schimbat. “Psihic l-a ajutat pentru că după cum aţi vazut se comportă ca şi cu un copil. Este un câine care n-a fost niciodată certat, n-a fost niciodată bătut”, spune un prieten, conform sursei citate.

Zooterapia sau terapia cu ajutorul animalelor poate rezolva probleme pentru care medicii nu au soluţii.


 

Etichete: caine
abonare newsletter