Actualitate

ACCIDENT AVIATIC: Întreaga conducere a aviaţiei militare din Nicaragua a MURIT

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/21/plane-crashed.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Şeful Statului Major al forţelor aeriene din Nicaragua, colonelul Manuel Lopez, împreună cu alte nouă persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter Mi-17, de fabricaţie rusă, în vestul ţării, relatează vineri publicaţia electronică Milenio.com, citând AFP.

Tragedia s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în timpul unei misiuni de rutină, în nord-vestul ţării ţării.

Printre cei morţi se numără şeful contraspionajului din cadrul forţelor aeriene, colonelul Chester Vargas, şeful apărării antiaeriene, locotenent-colonelul Aldo Herrera, precum şi şeful de brigadă de mentenanţă aeriană, colonelul Mario Jiron, după cum a informat postul de radio oficial Radio Ya.

În tragedia, considerată una din cele mai grave pentru forţele aeriene din Nicaragua din ultimul timp, au pierit şi alţi şase militari de rang inferior, conform listei victimelor făcută publică de staţia de radio menţionată.

Această listă cu victime nu a fost confirmată încă de armată, care a anunţat pentru orele următoare o conferinţă de presă în care va face mai multe precizări.

Locuitori din regiunea Cuatro Palas, municipalitatea La Paz Centro - 50 km nord-vest de Managua - au anunţat autorităţile cu privire la 'căderea unui elicopter' militar în zonă, a declarat secretarul politic al partidului de guvernământ din regiune, Everth Delgadillo.

Cauza accidentului nu se cunoaşte deocamdată, dar, din primele informaţii, se pare că aparatul de zbor a luat foc, înainte de a exploda în aer.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, colonelul Orlando Palacios, pilotul elicopterului a făcut un apel către forţele navale pentru a avertiza în legătură cu 'o situaţie de urgenţă la bord', atunci când se afla în apropiere de baza militară Papalonal, nu departe de vulcanul Momotombo (departamentul Leon; nord-vestul ţării).

Armata a deschis o anchetă în cazul acestui grav accident, iar echipe speciale, care s-au deplasat la locul prăbuşirii elicopterului (estimându-se că de la o altitudine de aproximativ 1500 de metri) încearcă să recupereze rămăşiţele umane împrăştiate pe o suprafaţă extinsă. Victimele sunt în majoritate foşti combatanţi ai gherilei sandiniste, care au stat la originea forţelor armate din Nicaragua după victoria revoluţiei în 1978.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter