Actualitate

Banii pentru spitale ajung până în septembrie

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/20/hol spital.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Conducerea sindicatului SANITAS Cluj atrage atenţia că spitalele s-ar putea închide de la sine începând cu luna septembrie dacă la rectificarea bugetară din iulie nu vor fi alocaţi bani pentru spitale. </strong></p>

Tot personalul sanitar din ţară aşteaptă cu sufletul la gură rectificarea bugetară din luna iulie deoarece în momentul de faţă spitalele funcţionează la cota de avarie. Ştefan Roman, preşedintele SANITAS Cluj afirmă că banii ajung până în partea a doua a lunii septembrie.


“Dacă nu se face o rectificare pozitivă în iulie, atunci din septembrie spitalele se vor închide de la sine, fără să mai fie nevoie ca medicii şi asistentele să îşi dea demisia”, precizează Ştefan Roman.

Potrivit liderului de sindicat, membrii SANITAS sunt hotărâţi să înceapă mişcările de protest abia după rectificarea bugetară. Dacă nu se vor rezolva solicitările transmise de sindicalişti, respectiv alocarea de bani pentru funcţionarea spitalelor până la sfârşitul anului şi pentru salariile personalului sanitar, atunci se va trece, treptat, la proteste: pichetări, mitinguri şi, în final, grevă generală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter