Actualitate

VIDEO: Trei clujeni reţinuţi de poliţiştii pentru contrabandă cu ţigări

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/20/contrabanda-tigari-.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În urma activităţilor desfăşurate de către ofiţeri din cadrul Poliţiei Municipiului Turda, în colaborare cu  Serviciul de Informatii si Protecţie Internă Cluj şi Direcţia de Accize şi Operatiuni Vamale Cluj, au fost prinse în flagrant trei persoane care transportau, cu două autoturisme, cantitatea totală de 123.000 bucăţi ţigarete de contrabandă. </strong></p>

În baza activităţilor de cercetare penală efectuate, precum si a probatoriului administrat în cauză  s-a dispus începerea urmăririi penale, împotriva  lui T. Nicolae,  de 30 ani, din Turda, pentru săvârşirea infractiunilor de contrabandă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără  a poseda permis de conducere.


În fapt,  în 19 iunie, în jurul orei 19.50, a fost identificat şi oprit în trafic, pe strada Viilor din municipiul Turda, în timp ce transporta cu autoturismul cantitatea de 43.000 bucăţi ţigarete, care nu se aflau sub plasament vamal (timbru de marcaj duty-free şi Ucraina) şi fără a deţine permis de conducere.

De asemenea, s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva  lui N. Călin, de 35 ani, din municipiul Bistriţa şi B. Constantin, de 31 ani,  din comuna Negrileşti, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.


Şi aceştia, în 19 iunie, în jurul orei 19.50, au fost identificaţi şi opriţi în trafic, pe strada Viilor din municipiul Turda, în timp ce transportau împreună, cu un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, condus de către N. Călin, cantitatea de 80.000 bucăţi ţigarete, care nu se aflau sub plasament vamal (timbru de marcaj duty-free şi Ucraina).

“Faţă de persoanele s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, aceştia fiind depuşi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Cluj, urmând ca în cursul zile de azi să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda cu propunere de arestare preventivă. S-au  aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 40.000 lei, s-a dispus confiscarea cantităţii de 123.000 bucăţi ţigarete de contrabandă, precum şi a celor două autoturisme. Prejudiciul urmează a fi comunicat de către institţtiile abilitate”, a precizat Anca Sidonia Bolba, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.


abonare newsletter