Actualitate

ACCIDENT cu un autobuz plin cu pasageri la Bistriţa

<p><strong>Un autobuz plin cu pasageri a fost implicat, miercuri dimineaţă, într-un accident rutier produs la intrarea în Bistriţa dinspre Năsăud, după ce autovehiculul a lovit un autoturism care nu a acordat prioritate, şoferul maşinii lovite fiind rănit.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 7.00, la intersecţia DN 17 C cu vechea şosea de centură a Bistriţei, unde şoferul unui autoturism Dacia, un bărbat de 46 de ani, nu a acordat prioritate autobuzului care venea dinspre Năsăud, autobuzul lovind Dacia din lateral stânga şi împingând-o câţiva metri pe şosea.


În urma impactului, şoferul autoturismului a rămas încarcerat şi a avut nevoie de intervenţia echipajelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud ca să poată fi scos din maşină. El a fost transportat la spital cu o ambulanţă, în stare gravă.

Şoferul autobuzului, Ionică Mureşan, a declarat că a văzut autoturismul Dacia care ieşea de pe centură cu intenţia să vireze spre Năsăud, a pus frână, dar autobuzul, care avea 60 de kilometri la oră şi se afla în coborâre de pe un deal, nu a putut evita impactul.


"Şoferul Daciei nu a oprit nici măcar să se asigure. A intrat pur şi simplu pe drum. Am frânat, dar nu l-am mai putut evita. În autobuz erau 25-30 de oameni, dar nimeni nu a păţit nimic. Au fost preluaţi de alt autobuz. Am peste 20 de ani de experienţă la volan, dar nu mi-a venit să cred că poate intra cineva aşa pe drum fără să se asigure. În timp ce încercam să opresc autobuzul, mi-am dat seama că el nu punea frână", a declarat şoferul autobuzului.

Autobuzul făcea curse între Năsăud şi Bistriţa.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter