Actualitate

Turnul Eiffel a fost închis din cauza unui bărbat care a ameninţat că se aruncă în gol

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/19/300x168_189812_man-in-eiffel-tower-suicide-leap.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Accesul publicului în Turnul Eiffel a fost interzis timp de peste două ore, marţi, din cauza unui bărbat care, înainte să fie reţinut, a ameninţat că se va arunca în gol de pe obiectivul turistic cel mai vizitat din Paris, au anunţat surse din cadrul poliţiei.

Bărbatul, "instabil psihic", potrivit sursei, "a cerut prezenţa camerelor de filmat". El este de aproximativ 30 de ani şi cetăţean polonez, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor.


Bărbatul a fost observat la o înălţime de aproximativ 300 de metri în timp ce încerca să urce la etajul al treilea prin armăturile de oţel ale construcţiei. El a cerut să fie filmat dintr-un elicopter, după care a fost evacuat de Grupul de intervenţie şi recunoaştere în medii periculoase, a precizat purtătorul de cuvânt.

Autorităţile l-au reţinut, fără să întâmpine rezistenţă, apoi l-au evacuat printr-un lift de serviciu, după care a fost preluat de echipa medicală a pompierilor şi un psiholog.


Ghişeele de vânzare a biletelor, suspendate din momentul începerii evacuării, în jurul orei locale 13.00 (14.00, ora României), au fost redeschise la puţin timp după efectuarea reţinerii.

Un perimetru de securitate a fost stabilit sub monument, potrivit unei angajate a Turnului Eiffel.


Aproximativ 20 de pompieri au fost mobilizaţi la faţa locului, sprijiniţi de două camioane şi vehicule uşoare, a constatat o jurnalistă a AFP.

În 2011, 7,1 milioane de turişti au vizitat Turnul Eiffel, unul dintre obiectivele turistice cele mai vizitate din lume.


Conducerea monumentului a refuzat să comunice numărul persoanelor care s-au sinucis în acest edificiu.

 

abonare newsletter