Actualitate

Începe Festivalul de Carte Transilvania

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/17/carte.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Azi debutează la Cluj-Napoca prima ediție a „Festivalului de Carte Transilvania”, eveniment care va aduce cinci zile de lansări de carte, expoziții, recitaluri și concerte. </strong></p>

 


În prima zi, dupa deschiderea oficială a festivalului, va avea loc lansarea lucrării „Mihai Eminescu. Dicționar enciclopedic” a academicianului Mihai Cimpoi. De la ora 13, se lansează cartea Florinei Ilis, intitulată “Viețile paralele”. O jumătate de oră mai târziu va avea loc vernisajul unei expozitii de desene, iar seara de la ora 20 va avea loc un recital de jazz, susținut de Mircea Tiberian, și de un concert de rock simfonic al trupei Whispering Woods.

În a doua zi, lansările de carte încep de la ora 13, iar la ora 15 Orchestra de estradă a Liceului de Muzica „Sigismund Toduță” va susține un concert. Seara va fi animată de Ada Milea și invitatii ei, de la ora 20.


Vineri de la ora 11, cu va fi lansată cartea „Istoria Transilvaniei” de Ioan-Aurel Pop și Ioan Bolovan. Seara se încheie la cafeneaua Doamna T, cu un spectacol de poezie și muzică de pian. Ziua de sâmbătă oferă vizitatorilor, pe lângă lansări de carte, și un concert de chitară clasică, iar festivitatea de premiere va avea loc de la ora 19.

Duminica, cei mici se vor putea bucura de un spectacol de teatru de păpusși, iar mai apoi pe scena va urca trupa Klausenburg. Festivalul se încheie la cinema Victoria, unde de la ora 19 se lansează „Fahrenheit 451” de Ray Bradbury, urmată de vizionarea ecranizării romanului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter