Actualitate

Acreditarea spitalului din Turda este prioritară pentru noul manager la insituţiei

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/17/vasile grumaz.jpg" border="0" alt="Managerul spitalului Turda, Vasile Grumaz" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Medicul Vasile Grumaz, noul manager al spitalului municipal din Turda a declarat într-o emisiune la Radio Transilvania că o prioritate a mandatului său în fruntea instituţiei este acreditarea unităţii medicale. Fără acreditare, spitalul turdean s-ar putea desfiinţa!

De la numirea de post, Grumaz a făcut o trecere în revistă a problemelor cu care se confruntă unitatea medicală. Printrea acestea se numără personalul insuficient, lipsa fondurilor pentru achiziţia de aparatură şi modernizare.


„Avem probleme cu serviciile de gardă pe secţia interne, nu avem linie de primiri-urgenţe pe timp de noapte, dar nici sâmbătă şi duminică, de asemenea nu avem suficienţi medici anestezişti... suma primită prin efortul deputaului Mircea Irimie este deja defalcată, pentru amenajarea corpului central al spitalului şi aparatură medicală. Noi va trebui să facem eforturi foarte mari ca până anul viitor să reuşim să acredităm spitalul. Este termenul limită pentru unitatea medicală de la turda în vederea obţinerii acreditării, lipsa acreditării ar duce la desfiinţarea unităţii medicale”, explică Grumaz.

Acesta a mai precizat că într-o primă fază trebuie asigurată continuitatea la compartimentul de primiri-urgenţe, la secţia de Terapie Intensivă ar mai putea fi angajat încă un medic.


„Spitalul din Turda ca un serviciu public este vital pentru turdeni, cu toţii trebuie să fim interesaţi să existe acest spital! Din păcate de multe ori acesta este folosit ca un serviciu de medicină primară, am foarte multe reclamaţii de la medici care s eplângă că sunt încărcaţi cu cazuri care ţin de activitatea medicilor de familie, acele urgenţe minore. Se ajunge ca medicii să fie suprasolicitaţi, să nu mai poată răspunde la urgenţele minore, chiar să refuze să facă gărzi şi în final să plece la alte spitale”, subliniază noul manager al spitalului municipal din Turda

Numirea medicului Vasile Grumaz sub formă de interimat a fost realizată acum două săptămâni, după ce fostul manager, Antonica Bica, a decis să se retragă la încheierea mandatului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter