Actualitate

Un American susține că deține REŢETA ORIGINALĂ Coca Cola. Vezi cu cât vrea să o vândă!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/17/cliff kluge coca cola.jpg" border="0" alt="Cliff Kluge, sursă foto: www.dailymail.co.uk" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cliff Kluge din Georgia susţine că a găsit reţeta originală pentru Coca Cola, într-o cutie veche cu manuscrise, pe care a cumpărat-o în urmă cu câţiva ani de la o licitaţie. Acum, acesta încearcă să vândă formula pe eBay pentru suma de 15 milioane de dolari, potrivit Daily Mail.

Cliff Kluge a declarat că a descoperit reţeta într-o cutie veche, cu manuscrise şi scrisori,  pe care a cumpărat-o la o licitaţie. Documentele ar fi aparţinut unui chimist care a lucrat pentru Coca Cola în anul 1943. 
Kluge susţine că la acea vreme cei de la Coca Cola au trimis reţeta băuturii către chimistul cu pricina din cauza că nu reuşeau să găsească ingredientele necesare în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. 
Deşi speră să vândă reţeta Coca Cola pentru fabuloasa sumă de 15 milioane de dolari, Klugge a declarat că se poate mulțumi și cu câteva mii de dolari.


Sursă foto: www.dailymail.co.ukRețeta Coca Cola, o legendă datorită ingredientelor ei secrete

Compania Coca-Cola, care a transformat secretul reţetei Coca Cola într-o legendă datorită ingredientelor ei secrete, a afirmat că formula descoperită de Kluge ar putea fi cea originală, însă nu poate confirma cu exactitate acest lucru.

Formula originală pentru Coca-Cola concepută de Dr. John S Pemberton în 1886  a fost mult timp o sursă de speculații. Compania Coca-Cola spune că păstrează secretul reţetei foarte bine, aproape că îl păzeşte iar originalul este închis într-un seif, în Muzeul „Lumea Coca-Cola”, la sediul său din Atlanta.


"Ce pot spune despre această formulă este că e una pentru o băutură cola tipică. Nu cred că este Coca-Cola. Ea nu poate fi Coca-Cola”, a declarat Ted Ryan, arhivarul și istoricul companiei Coca-Cola.

"Această formulă descoperită poate fi una dintre zecile care au apărut de-a lungul anilor, încercând să imite aroma de Coca-Cola", a mai afirmat acesta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter