Actualitate

Membrii FMLR protestează, marţi, cerând oprirea privatizării CFR Marfă

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/17/cfr-marfa.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aproximativ 100 de membri ai Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă din România (FMLR) vor protesta, marţi, între orele 9:00-14:00, în faţa Ministerului Transporturilor, pentru a cere stoparea procesului de privatizare a CFR a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Iulică Măntescu, preşedintele FMLR, potrivit Agerpres.ro.</strong></p>

 

"Oamenii vor ieşi mâine (marţi n.r.) în stradă pentru că sunt nemulţumiţi de evaluarea SNTFM CFR Marfă, care nu reflectă realitatea. Preţul de 180 de milioane de euro minim, susţinut de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, pentru cele 51% din acţiuni, este unul foarte mic, având în vedere că pe piaţa liberă CFR Marfă ar putea fi evaluată la peste un miliard de euro. De asemenea, în dosarul de prezentare nu există o prevedere referitoare la protecţia celor 10.700 de salariaţi, în cadrul procesului de privatizare şi post privatizare. Am primit informaţii conform cărora există riscul ca un procent cuprins între 40-50% dintre salariaţii societăţii să-şi piardă locurile de muncă, în urma privatizării. Nu în ultimul rând, lipseşte un acord social în ceea ce priveşte acordarea salariilor compensatorii în caz de disponibilizare, acord care să facă parte din contractul de vânzare-cumpărare acţiuni", a declarat Iulică Măntescu.



Potrivit acestuia, Ministerul Transporturilor a demonstrat, în ultima perioadă, că nu-şi respectă partenerii sociali şi că nu dă curs promisiunilor făcute în momentul în care federaţia a declanşat o dezbatere publică referitoare la privatizarea CFR Marfă.

abonare newsletter