Actualitate

Bacalaureatul continuă luni cu evaluarea competenţelor digitale

<p><strong>Prima sesiune a bacalaureatului continuă luni cu evaluarea competenţelor digitale, probă care este prevăzută a se desfăşura până pe 21 iunie, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. </strong>


Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va desfăşura între 25 şi 28 iunie.

Probele scrise vor începe în data de 1 iulie cu limba şi literatura română, care va fi urmată în 2 iulie de proba la limba maternă şi în 3 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12,00. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16,00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie iar afişarea rezultatelor finale - pe data de 12 iulie.

Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat, precizează metodologia aprobată de MEN.

Pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat, în sesiunea iunie - iulie, s-au înscris 187.898 elevi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter