Actualitate

VIDEO: Jurnalul unuia dintre oamenii de încredere ai lui Hitler, descoperit după aproape 70 de ani

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/15/alfred rosenberg diary.jpg" border="0" alt="Sursă foto: www.news.yahoo.com" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Alfred Rosenberg, unul dintre oamenii de încredere ai lui Adolf Hitler şi un membru marcant al Partidului Nazist, a fost unul dintre iniţiatorii planului de exterminare a evreilor, informează CNN.</strong></p>

Rosenberg a fost condamnat pentru crime de război şi executat în 1946.

Fragmente din jurnalul său, care conţineau dezvăluiri din interiorul Partidului Nazist, dar şi teorii personale despre superioritatea rasială, au fost folosite la proces, însă acestea au dispărut ulterior.

La aproape 70 de ani de la dispariţie, Guvernul SUA, cu ajutorul Muzeului Holocaustului, a găsit 400 de pagini din jurnal, care conţin noi informaţii despre cel de-al treilea Reich.

Unele dintre pagini sunt scrise pe hârtie cu antetul Partidului Nazist şi îl menţionează adesea pe Fuhrer. Rosenberg vorbeşte despre conflicte între liderii nazişti, cu Heinrich Himmler şi Joseph Goebbels, şefii de propagandă, îşi disputau reputaţia de omul cel mai aproape de Hitler.

Rosenberg a scris şi despre planurile de a fura bunuri de artă şi culturale din întreaga Europă.

Henry Mayer, de la Muzeul Holocaustului din SUA, care a căutat jurnalul timp de 17 ani, speră că paginile vor aduce noi informaţii despre acea perioadă.

"Ar fi un nou martor care descrie evenimentele care au avut loc în acea perioadă", a declarat acesta.

Autorităţile au demarat o investigaţie pentru a afla cum au ajuns paginile jurnalului în posesia unui profesor din Buffalo, New York.

Ultimele Stiri
abonare newsletter