Actualitate

Atenție la moda expunerii la soare: 75% din bolnavii de cancer de piele mor

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/14/oncologie 3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Doar un sfert din cazurile de melanom malign, cea mai cumplită formă de cancer de piele, tratate de medicii din cadrul Institutului Oncologic Cluj-Napoca au putut fi vindecate, pacienţii fiind în stadiul unu şi doi al bolii. Restul pacienţilor mor din cauza depistării tardive a acestei maladii.</strong></p>

Patriciu Achimas, directorul Institutului Oncologic Cluj-Napoca atrage atenţia că în ultimii ani, în ţara noastră, incidenţa melanomului malign este de 5 la 100:000 locuitori, cu o mortalitate de 2 la 100.000 locuitori, mai mare decât în Europa.

În acest context, ONG-ul „Societatea Romanâ de Cancer” (SCR) a lansat la Cluj campania „Un viitor fără pată” prin care clujenii vor fi informaţi asupra riscurilor expunerii prelungite la soare.


Adriana Melnic, preşedintele SCR afirmă că „incidenţa cancerului de piele a crescut în ultimii 25 de ani din cauza modei de a avea o piele cât mai bronzată”.
Campania se derulează în perioada iunie – iulie, prin activităţi de informare şi promovare cum ar fi distribuirea de materiale informative în locuri frecventate de tineri.

 


Citeşte şi:

Melanomul, locul 19 din 40 de tipuri de cancere des întâlnite în România


Teste gratuite pentru depistarea cancerului de piele

Ultimele Stiri
abonare newsletter